söndag 15 juni 2008

Sammanfattning av lördagen



Det är trångt i depån, det är ca 250 ekipage anmälda i tävlingen. Men det finns väl något gammalt ordspråk som säger att finns det hjärterum så finns det..... ??? Alla får plats efter lite tetris-liknande övningar.
Fredagskvällen bjöd på lite gott grillat och värme i Blancken och Tinas förtält!

HG anländer som sista team till Sundsvall klockan 08.30 på lördags morgonen, en och en halvtimme för start. det är rutin.

Pro Street Bike körde med fasta tider, klockan 10.00, 14.00 och 18.00.
Först rundan ställer till besvär för dom flesta, mycket kall luft, hal bana och kraftig motvind gör att det endast är två ekipage som lyckas med en 8 sekunders repa.
Pelle kör 8,67 och Bohlin 8,75.

Andra repan ut gav inga stora skrällar och dom slutliga topp 4 i kvalet blev:
Pelle med 8,67
Bohlin 8,75
Källgren 8,96
Robban 9,00.


Tiderna och den låga hastigheten som alla har gör att det febrilt skruvas i depån och alla försöker hitta vad som är galet. Men allt tyder på att det är den kraftiga motvinden och den urusla luften som gjorde att det inte fanns något ork i maskinerna.

Efter en sanering av stora mått mätt, en Pro Street bil som läckt olja, så började klockan närma sig 18.00 och det är dags för den tredje repan.
Johan (alias kock-Johan) är vid det här laget rejält stressad... matchen Sverige-Spanien börjar samtidigt som sista kvalrepan skall köras..... tur att man får in sportradion på Pelle´s mobil och kan lyssna i upplinen.
Lagom när killarna ställt upp blir det sanering ingen, och denna gång är det samma bil som återigen hällt ut olja längst med hela vänster linen!

Väntan och 1-0 till Spanien gör att Johan lämnar för att kika på TV:n i husvagnen.

Så äntligen dags för race, tre par hann köra innan vädrets makter fixade så att luftfuktighet i rinnande form (regn) blåste av tävlingen för kvällen!

Snabbt tillbaka till depån och fram med chips och öl för att kika på Sverige-Spanien på storbilds skärm. TACK HG för att du tog med dig både projektor och skärm så vi kunde kika tillsammans!
















En blöt kväll, natt och morgon, blöt på grund av regnet givetvis, ingenting annat ; ) gjorde att alla team fick en välbehövlig sovmorgon på söndagen!

// Anna

Inga kommentarer: